пʼятницю, 21 лютого 2014 р.

ESOcast 63: Гнучкі гіганти - Еволюція дзеркал телескопів

У нашому останньому епізоді ESOcast, ми заглибимося в історію телескопічних дзеркал та їх еволюцію в часі.
Величезні дзеркала телескопів дають можливість астрономам заглянути набагато глибше в нічне небо, ніж це дозволяє крихітний кришталик людського ока. У цьому епізоді йде мова про причини постійного зростання розмірів дзеркал телескопів, розповідається історія цих гнучких гігантів.
Проблеми будівництва великих, проте більш легких телескопічних дзеркал, проклали шлях для інноваційного мислення, котре призвело до таких проектів, як Телескоп Нової Технології (NTT) в ESO та майбутній Європейський Надзвичайно Великий Телескоп (E-ELT).
Щоб дізнатися, як і чому розвиваються такі конструкції дзеркал телескопів, дослідити минуле, сьогодення та майбутнє конструювання дзеркал, дивіться ESOcast 63: Гнучкі гіганти - Еволюція дзеркал телескопів.

Додаткова інформація

ESOcast - це серія відео-подкаст, присвячених донести вам останні новини та дослідження в ESO - Європейській Південній Обсерваторії.
Підпишіться на наш відео-подкаст, щоб йти в ногу з останніми новинами від ESO: ESOcast доступний через ITunes в HD та SD.  Він також є на YouTubeVimeo та dotSUB та пропонується для скачування в кількох форматах, включаючи HD.

Посилання

  • Дивіться та завантажуйте ESOcast 63
  • Всі наші відео-подкасти тут
  • Підпишіться на серію для iTunes в HD або SD
  • Дивіться нас на YouTubeVimeo або dotSUB
  • Відмітьте нас на Facebook або відстежуйте наш Twitter для подальших новин.

Контакти

Richard Hook
ESO, Public Information Officer
Garching bei München, Germany
Tel: +49 89 3200 6655
Cell: +49 151 1537 3591
Email: rhook@eso.org

Джерело: ESO Ukraine       

Немає коментарів:

Дописати коментар