неділю, 2 лютого 2014 р.

Вступне слово про "ESO Ultra HD Expedition"

ESO розпочала новаторську подорож у Всесвіт формату Ultra High Definition. Цей похід буде документувати подорож та роботу чотирьох всесвітньо відомих астрофотографів та фотоамбасадорів ESO, як вони подорожують через чилійську пустелю Атакама, оснащені потужними інструментами захоплення зображень від технологічних лідерів.
Відеооператор ESO Герберт Зоде та три фотоамбасадори: Юрій Белецький, Крістоф Малін і Бабак Тафреші - почали свою експедицію з метою захоплення кадрів у трьох унікальних місцях розташування обсерваторій ESO в їх усіх пишнотах із використанням найсучасніших Ultra High Definition 4K відеокамер.
Команда спочатку поїде на Паранал, де розташований флагманський об'єкт ESO - Дуже Великий Телескоп (VLT), перш ніж переходити до ALMA - Великого Міліметрово-субміліметрового Масиву Атакама, котрий на висоті 5000 метрів над рівнем моря. Їх поїздка закінчиться в Ла Сілла - першій обсерваторії ESO в Чилі.
Група фіксуватиме виразні "лінії часу" формату Ultra High Definition, окремі кадри, відео та панорами на кожному із місць, а також "лінії часу" у форматі для повнокупольної проекції у планетаріях, показуючи пейзажі, обладнання обсерваторій та зоряне небо. Атмосферні умови там настільки стабільні, що вони забезпечують кришталево чисті види, що є ідеально для чудової чіткості Ultra High Definition.
Сайт ESO надає інформацію, присвячену експедиції, а також доступ до відзнятого відео Ultra High Definition по її закінченні. Астрофотографи вестимуть блог в Інтернеті, де будуть описувати свої враження від подорожі, показуючи сцени за лаштунками "ESO Ultra HD Expedition".
Після оголошення про підтримку ESO нового формату відео Ultra High Definition, експедиція матиме можливість продемонструвати цю нову технологію, котра в чотири рази перевищує число пікселів на HD зображеннях. Ultra HD дасть нам приголомшлививі види космосу у новому вражаючому форматі.

Посилання

Контакти

Richard Hook
ESO Public Information Officer
Garching bei München, Germany
Tel: +49 89 3200 6655
Cell: +49 151 1537 3591
Email: rhook@eso.org

Джерело: ESO Ukraine      

Немає коментарів:

Дописати коментар