понеділок, 1 липня 2013 р.

Світова прем’єра IMAX® 3D фільму "Прихований Всесвіт"

Ваша подорож до зірок, видимих у найпотужніші на світі телескопи - вперше на 3D екрані

3D фільм "Прихований Всесвіт" з’явився в кінотеатрах IMAX® та на гігантських екранах по всьому світі. Перші покази відбулись 28 червня 2013 у Науковому Центрі "Великі Озера" в Клівленді (штат Огайо, США) та 29 червня в планетарії ім. Тихо Браге в Копенгагені (Данія). У фільмі показано найсучасніші телескопи, відзняті в кадрах із високим дозволом, гіпнотичні 3D образи небесних об’єктів та 3D моделювання еволюції Всесвіту.
Щоб відвідати найпередовіші у світі телескопи, потрібно поїхати у віддалені місця, як чилійських Андах на висоті 5000 метрів. Але тепер є простіший спосіб там побувати.
У фільмі "Прихований Всесвіт" вперше в технології IMAX ® 3D можна побачити Дуже Великий Телескоп (VLT) - найголовніший телескоп ESO, а також відвідати найбільший в історії астрономічний проект - Великий Міліметрового-субміліметровий Масив Атакама (ALMA - міжнародний астрономічний об’єкт за підтримки Європи, Північної Америки та Східної Азії у співпраці з Республікою Чилі).
Фільм поставив Рассел Скотт. Він також керував натурними зйомками у листопаді 2012 року: "Досвід від зйомок в пустелі Атакама цих спостережних об’єктів світового класу був дивовижним. Деякі із трансцедентних місць серед гір Анд змушують вас почувати себе так, наче ви на іншій планеті. Відчуття природи, котра за межами всього того, до чого ми звикли - це саме те, що я хочу передати глядачам".
Із цих надзвичайних місць нашої планети, глядачі помандрують у захоплюючу подорож в глибокий космос, завдяки найкраще для цього пристосованій кінематографічній технології IMAX 3D. Вони заглянуть глибоко всередину яскравих галактик і туманностей, подорожуватимуть по поверхні Марса, будуть свідками приголомшливих картин Сонця. Всесвіт оживе через реальні зображення та досі небачені на гігантських екранах 3D моделі, котрі засновані на астрономічних даних, одержаних за допомогою VLT, ALMA та інших телескопів, таких як Космічний Телескоп Хаббл (NASA/ESA), створюючи ефект занурення IMAX 3D.
"Прихований Всесвіт" буде досліджувати Сонце, зв'язок людства з космосом та дивовижні види далеких галактик у небачений досі спосіб - даючи свіжий погляд на Всесвіт",- пояснює продюсер Стівен Амездроз.
Фільм озвучила британська актриса Міранда Річардсон - лауреат премії "Золотий Глобус" за роль у фільмі жанру арт-хаус "Зачарований квітень" (Enchanted April), а також номінована на "Оскар" та "Золотий Глобус" за роль у фільмі Луї Маля "Втрата" (Damage), за який вона отримала премію BAFTA.
"Прихований Всесвіт" знятий у форматі 15/70 мм та випущений знаменитою австралійською кінокомпанією December Media у співробітництві із Film Victoria, Технологічним Університетом Суінберну та ESO. У випуску та прокаті фільму також приймала участь двічі номінована премією "Оскар" компанія MacGillivray Freeman Films - провідний виробник та дистриб'ютор фільмів IMAX.
"Ми радо демонструємо телескопи ESO та фундаментальні наукові результати в IMAX",- сказав Ларс Ліндберг Крістенсен, керівник Відділу освіти та зв'язків із громадськістю ESO. "Тільки формат IMAX дійсно може передати захоплююче почуття від бачення в дії найпередовіших телескопів людства!".
Перелік місць показів фільму буде оновлюватися на його офіційному сайті.

Детальніше

Європейська Південна Обсерваторія - це передова міжурядова астрономічна організація в Європі та найбільш продуктивна астрономічна обсерваторія світу. Її підтримує 15 країн: Австрія, Бельгія, Бразилія, Чеська Республіка, Данія, Франція, Фінляндія, Німеччина, Італія, Нідерланди, Португалія, Іспанія, Швеція, Швейцарія та Сполучене Королівство. ESO здійснює ініціативну програму, зосереджену на проектуванні, будівництві та експлуатації потужних наземних спостережних об'єктів, що дозволяє астрономам робити важливі наукові відкриття. ESO також відіграє провідну роль у сприянні та організації співробітництва в астрономічних дослідженнях. ESO працює на трьох унікальних, світового класу обсерваторіях в Чилі: Ла Сілла, Паранал і Чахнантор. На горі Паранал, в ESO працює Дуже Великий Телескоп - найбільш передова в світі астрономічна обсерваторія видимого діапазону та VISTA - найбільший оглядовий телескоп в світі. ESO є європейським партнером просунутого астрономічного радіотелескопу ALMA, найбільшого існуючого астрономічного проекту. В даний час, ESO планує 39 метровий Європейський Надзвичайно Великий Телескоп E-ELT (оптичний та ближній ІЧ діапазони), який стане "найбільшим у світі оком у небо".
December Media  - одна з найбільш відомих кіностудій в галузі документального кінематографу. Студія випустила на австралійський та світовий ринок безліч високоякісних документальних фільмів і серіалів. Маючи більше, ніж 20-річним досвід успішного виробництва документальних, освітніх, мистецьких та дитячих мультиплікаційних фільмів, багато з яких удостоєні нагород на конкурсах, December Media відома атмосферою творчості, фінансовою та технічною кваліфікацією, володіє розгорнутою прокатною мережею та фінансовими зв'язками по усьому світі.
Film Victoria - державне агентство і стратегічний партнер в області кіноіндустрії. Фінансує і забезпечує рекламу фільмів, вироблених в штаті Вікторія (Австралія). Тільки за минулий рік компанія витратила більше 7.2 млн австралійських доларів на підтримку місцевих кіно та телевізійних проектів. Агентство підтримує міжнародні та неурядові кінопроекти Вікторії, в тому числі: I Frankenstein, міні-серії HBO The Pacific, Don't Be Afraid of the Dark, Where the Wild Things Are, Ghost Rider and Knowing.
Swinburne 3D Productions, у співробітництві з Центром астрофізики і суперкомп'ютерів Університету Суінберну, є лідером в галузі виробництва науково-популярних фільмів та просторової візуалізації, поєднуючи строгість наукових даних із інноваційними авторськими техніками CGI-анімації і 3D-зображень. Спеціалізуючись на кінофільмах, інтерактивному продукті та освітніх програмах, Swinburne вже більше 10 років виробляє стерео-3D фільми.
MacGillivray Freeman Films - провідний незалежний виробник і дистриб'ютор фільмів на гігантському екрані для IMAX-кінотеатрів, таких, як номіновані на "Оскар" Dolphins та The Living Sea. За останні 40 років, фільми компанії демонструвалися у провідних установах всього світу. Компанія стала першим виробником документальних фільмів, що досягли позначки касового збору в $ 1 мільярд доларів. Фільми MacGillivray Freeman's відомі своєю майстерністю, вдалим освітньо-мистецьким поєднанням та  науковим професіоналізмом.

Посилання

Контакти

Oleg Maliy
NGO Zaporozhye Astronomical Club Altair
Zaporozhye, Ukraine
Телефон: +380 67 1371070
Email: eson-ukraine@eso.org

Lars Lindberg Christensen
Head, ESO education and Public Outreach Department
Garching bei München, Germany
Телефон: +49 89 3200 6761
Стільниковий: +49 173 3872 621
Email: lars@eso.org

Lori Rick
Director of Communications, MacGillivray Freeman Films
Телефон: +1 818 212 3434
Email: lrick@macfreefilms.com

Переклад прес-релізу ESO eso1329.

Джерело: ESO Ukraine   

Немає коментарів:

Дописати коментар